ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

بررسی Headroom

اشتراک گذاری نوشته در

اسکایپ
تلگرام
ایمیل
واتس اپ
  • درود به همه شما دوستان عزیز امروز به بررسی مفهوم Headroom و این مطلب که چه میزان هدروم برای مرحله مسترینگ مناسب است می پردازم.
    Headroom چیست؟اگر بخواهم در جمله ای کوتاه توضیح بدهم فاصله ای بین بلند ترین نقطه یک صدا (Peak) و0 dbfs در محیط دیجیتال (وقتی صدا از این نقطه می گذرد اصطلاحا Clipping  ایجاد می شود که در میکسر نرم افزارهای موسیقی یا Daw ها با رنگ قرمز نشان داده می شود) را می گویند.
    برای داشتن یک مستر مناسب و استاندارد اگر می خواهید خودتان کار را مستر کنید یا فرد دیگری قرار است این کار را انجام دهد باید این فاصله  رعایت شود .اما چه عددی ؟با چه تکنیک هایی می توان Headroom
    بیشتری داشت؟ با توجه به تجربه شخصی و پیشنهاد افراد حرفه ای و کلی مقالات مختلف پیشنهاد می دهم این عدد را بین 3- تا 6-نگه دارید . (حتی برخی افراد 3- را نیز زیاد می دانند .من  4- را پیشنهاد می کنم.)
    همین الان پروژه میکس خود را چک کنید به شلوغ ترین قسمت اهنگ خود بروید و play کنید و ببینید ترک مسترتان چه عددی را نشان می دهد. ایا رنگ قرمز را نشان می دهد یا عددی مانند 1-؟اگر چنین است توصیه می کنم ترک مسترتان را کم نکنید بلکه با انتخاب همه ترک هایتان از روی میکسر آنها را کم کنید تا به عددی بین عدد 3- یا 4- تا 6- برسید.اگر از Automation  استفاده کرده اید ،ترک را به یک bus بفرستید و بعد لول را کم و زیاد کنیدبه این دلیل که اگر از اتومیشن استفاده کرده اید وقتی لول را روی میکسر کم می کنید دوباره به جای اول خود باز می گردد.
    اما 2 کار دیگر را نیز در کنار راه حل بالا می توانید انجام دهید تا به هدروم بیشتری دست پیدا کنید.
    1-استفاده از فیلتر بالاگذر. با استفاده از پلاگین های موجود یا اکولایزر می توانید در سازهایی به غیر از Kick و Bass فرکانس های کمتر از 100 هرتز را ببرید.
    2-باز هم با استفاده از اکولایزر همه سازهایتان را در محدوده 200 تا 500 هرتز چک کنید و اگر به صدای کلی شما صدمه نمی زند این محدوده را کم کنید (بهترین روش برای انجام این کار این است که جایی در بین این محدوده را در اکولایزر  زیاد کنید و حرکت کنید هر جا که احساس کردید صدا بسیار بد شده است حالا آن محدوده را کم کنید.البته بسیار دقت کنید که به صدایتان صدمه ای وارد نشود).
    در انتهای این مطلب جا دارد بگویم در دنیای رکورد امروزه عده ای معتقدند به دلیل بالا بودن نسبت سیگنال به نویز حتی با هدروم 12- dbfs  (البته Peak و RMS با هم تفاوت دارند که در مقاله ای جداگانه به آن  خواهم پرداخت اینجا منظور Peak است که در بالا توضیح داده شده است)هم می توان مسترینگ خوبی انجام داد.هر چند که نباید زیاده روی کرد.

    با آرزوی بهترین ها برای شما در ضمن اگر مایل به شرکت در کلاس های خصوصی آموزش آهنگسازی و تنظیم ، میکس و مسترینگ و هم چنین انجام آهنگسازی و تنظیم ، میکس و مسترینگ پروژه های خود توسط اینجانب هستید با این شماره 09378323674تماس بگیرید.
    پاینده ایران

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های همانند!

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید
    ایزوتوپ نوترون 4

    میکس هوشمند با ایزوتوپ نوترون 4

    پکیج آموزش میکس موسیقی با جدیدترین متد، مبتنی بر هوش مصنوعی و خلاقانه ترین روش های میکس